300 háttérkép kategória
A 300 kategória háttérképei 1-től 4-ig, összesen 4 db háttérkép


300 Rodrigo Santoro
300
300 Lena Headey
300, viharA 300 egy 2007-es adaptáció Frank Miller 300 című képregényéből, melyet magát is egy másik film, A 300 spártai inspirált; a történet minden változatban a thermopülai csatát dolgozza fel, Krisztus előtt 480-ban.

Szereplők

Leonidász Gerard Butler
Gorgo királyné Lena Headey
Diliosz David Wenham
Theron Dominic West
Xerxész Rodrigo Santoro
Artemisz

Történet

Egy csapat perzsa hírnök érkezik Spártába, hogy a városállam behódolását követeljék Xerxész királynak. Felháborodva és sértve a viselkedésüktől, Leonidász király az üzenethozókat mind egy feneketlen kútba löki, s úgy dönt, harcolni fog a perzsák ellen. Ellátogat az Orákulumhoz és a bölcsekhez, akikkel megosztva tervét aranyat kínál a támogatásért. A Xerxész által megvett papok úgy fordítják le az istenek üzetetét, hogy Spártának nem szabad háborúba indulnia, mert kudarc vár rá, és mert közeleg a szent Karneai fesztivál.

Mindezek ellenére Leonidász maga mellé gyűjt 300-at a legjobb katonái közül, hogy megküzdjenek a perzsákkal (azokat választja, akik már nemzettek fiúutódot). Amint észak felé menetelnek, egy csapat árkádiai csatlakozik hozzájuk, és más görögök. Megérkezvén Thermopüla keskeny sziklaszirtjeihez, ahonnét rálátnak az ellenséges seregekre, falat építenek, hogy megnehezítsék a perzsák előrejutását. Ephialtész (Erüdémosz fia)Ephialtész, egy púpos spártai, akit szülei megmentettek a hagyományok szerinti csecsemőgyilkosságtól, felkeresi Leonidászt, hogy harcolva helyreállíthassa apja nevét, és figyelmezteti őt egy rejtekösvényről, amit használva a perzsák megadásra kényszeríthetik őket. Leonidász elutasítja a nyomorékot, mert képtelensége a pajzs erős tartására gyenge pontot képezne a falanxban. Mielőtt a csata kezdetét veszi, a perzsák felszólítják a 300-at fegyvereik letételére. Leonidász válaszol; „Perzsák! Gyertek, és vegyétek el!”. A spártaiak a falanxformációt használják, közelharcot vívva számos támadási hullámot vernek vissza, köztük egy különleges hordát, a Halhatatlanokat. A 300 megvédi pozícióját és kevés veszteséget szenvednek. Xerxész, akit lenyűgöz ez a teljesítmény, személyesen megy Leonidászhoz, s megadásáért cserébe gazdagságot és hatalmat ígér neki. A spártai király elutasítja az ajánlatot, s azt feleli, inkább vérét fogja ontani az „isteni királynak”. Röviddel ezután, az elkeseredett Ephialtész felfedi Xerxész előtt a titkos útvonalat, amiért az élvezetek minden formáját kapja cserébe, és helyet a Perzsa Birodalom seregében.

 
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból