A hihetetlen Hulk háttérkép kategória
A A hihetetlen Hulk kategória háttérképei 1-től 8-ig, összesen 8 db háttérkép


A hihetetlen Hulk Edward Norton
A hihetetlen Hulk Liv Tyler
A hihetetlen Hulk William Hurt
A hihetetlen Hulk William Hurt
A hihetetlen Hulk Tim Roth
A hihetetlen Hulk Edward Norton
A hihetetlen Hulk zöld
A hihetetlen Hulk Liv Tyler színésznőA hihetetlen Hulk (The Incredible Hulk) egy 2008-as amerikai szuperhős-film a Marvel Comics Hulk-képregényei alapján, melynek bemutatója számos országban egyazon időben, a 2008. június 12-i hétvégén volt, így Magyarországon és Észak-Amerikában is. Bruce Banner szerepében Edward Norton látható, Liv Tyler játssza Betty Rosst, apját, Ross tábornokot pedig William Hurt. Tim Roth alakítja Emil Blonskyt, akiből a képregényben a Förtelemnek nevezett gonosztevő válik. A történet szerint Banner Ross tábornok elől menekül, miközben igyekszik megtalálni a gyógyírt tomboló alteregójára. Mikor a Ross segítségére érkező Blonsky maga vállalkozik rá, hogy Banner gamma sugarait testébe juttassák, s ezáltal méltó ellenfele legyen a Hulknak, a katona egy még fenyegetőbb szörnyeteggé mutálódik. Legyőzéséhez Bannernek felül kell kerekednie belső démonán.


Cselekmény

A balul elsült kísérlet után, aminek mellékhatásaként dühöngő alteregóra tett szert, Bruce Banner bujkálni kényszerül az őt kutató egykori megbízója, Ross tábornok elől. Banner most egy rio de janeirói palackozógyárban dolgozik, s ezalatt minden erejével azon van, hogy gyógyírt találjon állapotára. Ebben segítségére van az interneten keresztül egy barát, „Mr. Kék”. Banner harcművészeti órákat is vesz, s az érzelem-kontrolláló meditációs foglalkozásoknak köszönhetően már öt hónapja képes úrrá lenni belső énjén. A munkahelyén azonban egy vágástól vér csöppen az egyik szódásüvegbe, ami végül eljut egy fogyasztóhoz az Államokba. Az incidensnek köszönhetően Ross rábukkan Banner nyomára és egy csapattal indul elfogására. A szökevénynek sikerül kereket oldania, miután Hulkként megütközik a kommandóval a gyárban. A csapatot vezető brit speciális alakulatost, Emil Blonskyt lenyűgözik a látottak, s hasonló erőre vágyakozik. Ross elintézi, hogy Blonskyba fecskendezzék az eredeti szérumot, amit a második világháború idején kísérleteztek ki szuperkatonák előállítására, s mostanáig mélyhűtötten tárolták.

Banner visszatér az Egyesült Államokba, a Culver Egyetemhez, ahol Hulk megszületett. Ott belebotlik szerelmébe és egykori kollégájába, Betty Rossba, a tábornok lányába, aki most Leonard Samson pszichiáterrel találkozgat. Aznap, mikor távozni készül, Bannert megtámadja Ross és Blonsky csapata az egyetemnél, aminek következtében Hulk előtör belőle. Blonsky a szérumnak köszönhetően rendkívül szívósnak bizonyul ellene, Ross pedig hangágyúkat vet be. Kísérletük azonban kudarcot vall, miután Hulk két vaslappal visszaveri a tüzelést, Blonskyt pedig úgy elhajítja, hogy az minden csontját eltöri. Betty kis híján életét veszti, mikor egy helikopter a földbe csapódik, de Hulk testével megvédi, majd magával viszi. Miután Banner visszanyeri emberi formáját, Bettyvel együtt New York Citybe utazik, hogy találkozzanak Mr. Kékkel. Az út során nem szabad nyomot hagyniuk kilétüket illetően, mivel az egyetemi megütközést követően nemzetbiztonsági ügy válik Hulkból.

 
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


A muzsikus

3 db kép
A köd

3 db kép
Oroszlánok

70 db kép
Facebook

2 db kép
Gyíkok

32 db kép
Alkonyat

1 db kép
Amy Jackson

1 db kép