Adidas háttérkép kategória
A Adidas kategória háttérképei 1-től 3-ig, összesen 3 db háttérkép


desktop-adidas-
Soccer-Adidas-Steven-Gerrard
logo-adidas-A vállalkozást  a két Dassler fivér, Adolf és Rudolf alapította, 1920-ban kezdtek el a szűkös időkben fellelhető anyagokból sportcipőket készíteni. Az alapötlet az volt, hogy minden egyes sportágnak más és más jellegű cipőre van szüksége. A kezdeti próbálkozások után a két testvér Herzogenaurachban megalapította „Gebrüder Dassler” néven a családi vállalkozást.  Már az 1920-as évek közepétől kísérleteztek a stoplis cipőkkel. Először az 1928-as amszterdami olimpián viseltek a sportolók Dassler-cipőket.

1936-ban Jesse Owens Dassler-futócipőben nyerte a berlini olimpián az aranyérmet. A háborúban a két testvér és családjaik vitája elfajult, ami végül a cég kettéosztásához vezetett. Az áttörést az 1954-es labdarúgó világbajnokság megnyerése jelentette, ahol a német csapat cserélhető stoplis Adidas-cipőkben játszotta a legendás Aranycsapat elleni döntőt. Adolf Dassler volt az első vállalkozó, aki híres sportolókkal reklámozta a termékeit: Jesse Owens, Muhammad Ali, Franz Beckenbauer.

Szinte minden egyes sportág számára optimális cipőt készített. 1952-ben készítették el az első sporttáskát, 1963-tól indult meg a labdák gyártása. Adolf Dassler halálát követően a cég irányítását a felesége, Käthe és fia Horst vették át. Horst nevéhez fűződik a márka franciaországi bevezetése és a sportmarketing terén elért vezető hely.

A vállalatot részvénytársasággá alakították, majd a '90-es évek elején visszatértek a hagyományokhoz, a kiemelkedő minőségű csúcstermékek gyártásához. A vállalat vezetését 2001-ben Herbert Hainer vette át. 2005-ben a Salomont a hozzá tartozó leányvállalatokkal és márkákkal eladták a finn Amer Sports Corporationnek.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Nők

2 db kép
Rihanna

7 db kép
Volvo

44 db kép
Mulan

7 db kép
Passions

3 db kép
Kacsák

1 db kép
Mesut Ozil

1 db kép