Bagoly háttérkép kategória
A Bagoly kategória háttérképei 1-től 11-ig, összesen 11 db háttérkép


Bagoly, fatörzs
Repülő bagoly
Uhu bagoly
Vadászó bagoly
Bagoly fióka
Fehér bagoly
Fehér bagoly ül a fán
Bagoly fióka néz
Kák szemű bagoly
National Geographic, bagoly, fa
Csíkos bagolyA baglyok a madarak osztályának egy rendje. Az ókori Görögországban a bölcsesség jelképének tartották a baglyokat, a közép-európai kultúrában viszont a félelem és a halál jelképeként jelentek meg. A Kárpát-medencében 13 fajuk fordul elő. A baglyok összes fajtája rendelkezik szemöldökkel, nem izzadnak, mivel nincs izzadságmirigyük. A bagolyalakúak főleg éjszakai aktív ragadozó madarak, hangtalanul repülnek, így meglepetésszerűen támadnak. Hallásuk kiváló, látásuk is kitűnő látják a kék színt, és az infravörös tartományban is látnak. Nem tudják a szemüket mozgatni. Erős karmok nőnek, a külső ujjuk vetélőujj, azaz előre és hátra is fordítható. Akadnak köztük veréb és sas nagyságú fajok is.

Egyes bagolyfajok halásznak is. A zsákmányt egészben nyelik le, az emészthetetlen részeket felöklendezik. Elhagyott fészkeket vagy faüregeket használnak. A tojók rendszerint nagyobbak a hímeknél.

A görög mitológia Pallasz Athénéjének állandó jelzője a bagolyszemű volt. A macskabaglyot, mint a többi bagolyfajt a balszerencsével társítják.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


A barlang

4 db kép
Ősz

150 db kép
Vadidegen

3 db kép
Blackberry

1 db kép
King Kong

15 db kép