Ben Affleck háttérkép kategória
A Ben Affleck kategória háttérképei 1-től 1-ig, összesen 1 db háttérkép


Ben AffleckBenjamin Géza Affleck Oscar-díjas amerikai színész, rendező is egyben.

1972. augusztus 15-én született a Kaliforniában később elköltözött Massachusettsbe. 8 évesen játszott az Amerikai Közszolgálati Televízió egyik sorozatában. Utána nem kapott nagyobb szerepeket, de az 1992-ben készült School Ties-ban újra feltűnt. Affleck ebben a filmben szerepelt először együtt ma már elválaszthatatlan barátjával Matt Damonnal.

Az elismerést a Good Will Hunting hozta meg számukra. A film forgatókönyvét ők írták, amit eladtak a Miramax főnökének. Affleck és Damon ebben a filmben korukat meghazudtolóan dolgozták ki a történetet és a karaktereket. A nézőktől és a szakmától egyaránt elismerést kaptak. Damon és Affleck összesen 8 díjat kapott forgatókönyvükért.

Affleck Gwyneth Paltrow-val volt együtt egészen 1999 januárjáig. Majd Jennifer Lopezzel, az énekesnővel volt kapcsolata, mely világszerte vonzotta a médiafigyelmet, el is lettek nevezve "Bennifernek", a pár 2004-ben szakított. Szeret motorozni, öt motorja van. Három-négy filmet forgat évente, saját produceri céget vezet Matt Damonnal. 2001-ben a nagy sikerű Pearl Harbor – Égi háború-nak volt a főszereplője volt, 2002-ben pedig az Ütközéspont és A rettegés arénája című filmjét mutatták be a mozik.

2005 júliusában feleségül vette filmbeli partnernőjét, Jennifer Garner-t, aki decemberben egészséges kislánnyal lepte meg. Második kislányuk, Seraphina 2009. január 9-én született. Fia, Samuel Garner 2012-ben született.

A 2006-os Velencei Filmfesztiválon Affleck elnyerte a legjobb színésznek járó Volpi Cup díjat George Reeves tévés Superman-színész megformálásáért a Hollywoodland című filmben.

Testvére Casey Affleck, szintén színész karrierjét éli. A magyar nevet szülei egyik szomszédjuk tiszteletére adták Bennek.

2012-ben ő volt az Argo-akció című film rendezője és főszereplője. A film három Oscar-díjat nyert.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Dokik

5 db kép
Madarak

462 db kép
Fehér zaj

2 db kép
Tűz

2 db kép
Ments meg!

3 db kép
Mercedes

549 db kép