Christian Bale háttérkép kategória
A Christian Bale kategória háttérképei 1-től 1-ig, összesen 1 db háttérkép


Christian BaleChristian Charles Philip Bale Oscar- és Golden Globe-díjas brit színész.Christian még fiatal korában háta mögött hagyta anyját és Angliából apjához költözött az USA-ba. Anyja cirkuszban dolgozott, apja környezetvédő aktivistaként. Három nővére van: Erin, Louise, Sharon. Már nagyon fiatalon a londoni West Enden is fellépett, majd 1987-ben 4000 gyermek közül választották ki Steven Spielberg A nap birodalma c. háborús produkció főszerepére, amiben híres sztárokkal volt együtt.

A tehetséges fiú Kenneth Branagh rendezőnek is szemet szúrt, mert fontos szerepet kapott a nagy sikerű V. Henrik Shakespeare adaptációban, ahol a fiatal Bale a kor nagy brit színészeivel játszhatott együtt.A nagyközönség 2000-ben véste az agyába Christian Bale nevét, köszönhetően a Bret Easton Ellis regényéből megfilmesített Amerikai Psychóban nyújtott alakításáért.

2001-ben Nicolas Cage mellett tűnt fel a Corelli kapitány mandolinja c.háborús filmben 2002-ben két sci-fi következett, Bale először sárkányokkal küzdött meg A tűz birodalmában (Reign of Fire), majd a hatalmi rendszerrel gyűlt meg a baja az Equilibrium című utópisztikus moziban. 2004-ben A gépész (El Maquinista) című filmben a hitelesebb alakítás kedvéért Bale csontsoványra fogyott. 2005-ben Christopher Nolan a címszerepet osztotta rá a Batman: Kezdődik! (Batman Begins) c. produkcióban. 2006-ban szintén Christopher Nolannel forgatott, a nagy sikerű A tökéletes trükkben (The Prestige) játszott főszerepet Hugh Jackman, Michael Caine, David Bowie és Scarlett Johansson mellett. A 2008-as A sötét lovag című, szintén Christopher Nolan által rendezett Batman-trilógia második része elképesztő sikert alkotott az eladási listákon.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Opel

75 db kép
Föld

12 db kép
Cukorfalat

4 db kép
A köd

3 db kép
Landrover

4 db kép