Cristiano Ronaldo háttérkép kategória
A Cristiano Ronaldo kategória háttérképei 1-től 5-ig, összesen 5 db háttérkép


Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Real Madrid
Cristiano Ronaldo El Clasico
Cristiano Ronaldo zöld polóban
Cristiano Ronaldo gólörömCristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, ismertebb nevén Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó 2010-ben a Real Madrid játékosa, valamint a portugál válogatott csapatkapitánya lett. A Real Madrid 2009 nyarán 80 millió fontért szerződtette, így a világ legdrágább játékosának számított.

Ezt követően a CD Nacional játékosa lett, majd az itt elért sikerek után a Sporting CP junior csapatába került.

Első felnőtt csapata is a Sporting volt, ahol a nagy csapatba 2001-ben került fel. Ezután leigazolta a Manchester United, mintegy 12 millió fontért. Az itt töltött hat év alatt háromszoros bajnok, egyszeres kupa- és kétszeres ligakupa győztes lett. Ezen kívül megnyerte a Bajnokok Ligáját, az angol szuperkupát és a FIFA klubvilágbajnokságot is, továbbá a csapat játékosaként Aranylabdás is lett, ezzel ezt a címet 40 év után nyerte meg ismét. A 2007–08-as szezonban klubrekordnak számító, 42 gólt szerzett az idény során, ezzel megdöntötte George Best 33 gólos rekordját, ami 40 éve állt fenn Ronaldo ugyanebben az évben az európai aranycipőt is megszerezte.

2009 nyarán a Real Madridhoz szerződött rekordnak számító 94 millió euróért. A bajnokság történetének legeredményesebb játékosa lett. A 2010-es szezonban 40 gólt szerzett, megdöntve Telmo Zarra és Hugo Sánchez 38 gólos rekordját. Ő szerezte a Real történetének legtöbb gólját egy idényen belül. A korábbi rekordot Puskás Ferenc tartotta.

A válogatottban 2003 óta szerepel, 2010-ben a csapatkapitányi posztot tölti be. Legjobb eredménye egy Európa-bajnoki ezüstérem 2004-ből, továbbá 2006-ban negyedik helyen végzett a csapattal a világbajnokságon.

2014.-ben aranylabdát kapott és csapatával a Real Madriddal Bl döntőt nyert.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból