Elefántok háttérkép kategória
A Elefántok kategória háttérképei 1-től 37-ig, összesen 37 db háttérkép


Elefántok a felhők alatt
Elefánt bokszol
Mérges elefánt
Idős elefántok
Elefánt agyar
Elephants Herd
Fürdő elefántok
Vicces elefánt
Ormányos elefánt
Elefánt anya és bébi
Elefánt portré
Elefánt agyarral
Két elefánt
Elefánt csorda
Elefánt bébi
Afrikai elefánt tanzánia
Elefánt csorda vonul
Elefánt agyar, szürke
Elefánt szem
Elefánt anya és borja
Elefánt ormányok
Elefánt csorda, villámlás
Elefánt az erdőben
Magányos elefánt
Két elefánt és a hegy
Elefánt csorda
Harcoló elefántok
Elefánt farok
Elefántok legelnek
Mérges elefántok
Elefánt csorda a sivatagban
Küzdő elefántok
Bébi elefánt
Elefánt csorda és elefánt bébi
Három elefánt a vízben
Elefánt szemek
Elefánt sétálAz elefántfélék (Elephantidae) három ma élő faja az ormányosok rendjének (Proboscidea) egyetlen ma is élő családját alkotja. Nemrég, genetikai vizsgálatok nyomán bizonyosodott csak be, hogy az erdei elefánt nem az afrikai elefánt alfaja, mint addig hitték a tudósok, így az ázsiai elefánttal együtt háromra emelkedett az elefántfajok száma. A család többi tagja – így a mamutok és a Stegodon nem tagjai is, illetve a hatalmas Elephas recki – már régebben kihalt.

Az elefántfélék hímjét, nőstényét, illetve kicsinyét a bika, tehén és borjú szavakkal jelöljük.

Leírásuk

Az elefántok a legnagyobb ma élő szárazföldi állatok, egyben a legtermetesebb szárazföldi emlősök. A legnagyobb elefántot 1974-ben lőtték ki Angolában: a hatalmas bika 12 tonnát nyomott. A rekordméretű állatok vemhessége is rekordhosszúságú, mintegy 22 hónapig tart. Az elefántok sokáig, akár 70 évig is élhetnek, olykor még tovább.

Számos lelet tanúsítja, hogy őskori emberőseink fogyasztottak különféle elefántféléket, míg számos ókori civilizációban központi szerepet játszottak harci eszközként, Indiában pedig a mai napig kultikus tisztelet övezi őket (ld. Visnu kultusza). A későbbiekben kedvelt cirkuszi attrakció, állatkerti látványosság, de erőgép szerepét is betöltötték – betöltik e hatalmas állatok. Mindeközben folyamatos vadászatnak voltak kitéve, elsősorban agyaruk, az elefántcsont luxuscikkek alapanyaga miatt. Az elefántok agyarai specializált, fogzománcot nem, csak dentint tartalmazó metszőfogak, melyek táplálék kiásására, mozgatására és harcra szolgálnak. Ma minden elefánt szigorúan védett.Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból