Evan, a minden6ó háttérkép kategória
A Evan, a minden6ó kategória háttérképei 1-től 11-ig, összesen 11 db háttérkép


Evan, a minden6ó
Evan, a minden6ó
Evan, a minden6ó Steve Carell
Evan, a minden6ó majmok
Steve Carell
Evan, a minden6ó Steve Carell
Evan, a minden6ó DVD
Evan, a minden6ó két majom
Steve Carell ősz férfi
Evan, a minden6ó Morgan Freeman
Morgan FreemanAz Evan, a minden6ó (Evan Almighty) egy 2007-es amerikai filmvígjáték, a 2003-as A minden6ó folytatása. A rendező ismét Tom Shadyac, a főszerepben pedig az előző rész mellékszereplője, Steve Carell látható, illetve a szintén visszatérő Morgan Freeman, az Úr szerepében. A film forgatása 2006 januárjában vette kezdetét, több vizuális effekt-cég részvételével, akik a produkcióban CGI-t igénylő számos állat és a filmvégi özönvíz-jelenet megalkotásáért feleltek.

Shadyac külön figyelmet fordított arra, hogy a film a környezetre ne gyakoroljon negatív hatást a felvételek alatt, s a Universal Picturesszel egyetemben igyekeztek az állatokat a PETA előírásainak megfelelően kezelni. Az Evan, a minden6ót masszívan reklámozták vallási csoportoknak, világpremierjére 2007. június 10-én került sor. Az elszabaduló költségvetés a filmet minden idők legdrágább vígjátékává avatta. A nagyrészt negatív kritikákkal illetett film 31,1 millió dollárt keresett a nyitóhétvégéjén, 2007. június 22-24. között. Magyarországon augusztus 9-én debütált.

Történet

Az újonnan megválasztott kongresszusi képviselő, Evan Baxter, korábbi tévériporter hátrahagyja Buffalót és családjával egy észak-virginiai elővárosba költözik. Kampányában kijelentette, meg fogja változtatni a világot, de soha nem konkretizálta, hogy mire gondolt. Amint elkezdi új munkáját új otthonában, furcsa dolgok történnek. Különböző állatok szegődnek a nyomába. A nyolc szomszédos beépítetlen telket Evan nevében megvásárolják, majd barkácseszközöket és fagerendákat küldenek neki címezve. Bármerre megy, a 6:14-es szám mindenhol feltűnik. Evan hamarosan megtudja, hogy a szám egy vers a Bibliában; a Teremtés könyvében a 6:14-es az a vers, amelyben az Úr elmondja Noénak, hogyan építsen bárkát. Hamarosan Isten megjelenik és arra kéri Evant, hogy építsen bárkát, mert özönvíz közeleg. Evan nem veszi komolyan a felszólítást, családja pedig úgy véli, életközépi krízis tört rá, de Evan, mikor olyan szakálla nő, amit képtelen leborotválni, tényleg kezdi elhinni, hogy bibliai történés résztvevője lett. Isten azt mondja neki, az árvíz szeptember 22-én, délben fog jönni.

Az állatok követik Evant a Kongresszusba is, majd Long képviselő felfüggeszti munkájából, miután Evan egy országszerte közvetített törvényelfogadási ülésen beszámol róla, milyen feladattal bízta meg a Mindenható. Felesége, Joan és a három fia elmennek a nő anyjához, miután látták, hogyan égett le ország-világ előtt a családfő. Evan így gyermekei nélkül folytatja a bárka építését, ami iránt egyre nagyott érdeklődést mutat a nemzetközi sajtó. Egy étteremben Isten pincérként megjelenik Joannek. Elmondja neki, hogy az Úr nem azt adja, amit kérnek tőle, hanem esélyt arra, hogy az ember megkapja, amire vágyik. Isten nem adhat összetartozást egy családnak, de alkalmat igen, hogy együtt bizonyítsanak. Joan és a fiúk visszatérnek Evanhöz, hogy együtt fejezzék be a munkát. Evan munkatársaitól megtudja, hogy Long képviselő egy közeli tóhoz gátat építtetett, hogy saját hasznára értékesíthesse a környező földterületeket.

Szeptember 22-e tiszta eget hoz, s Evan élőben tudósító híradós stábok és a lakosság előtt tereli be a több száz állatpárt az újonnan befejezett bárkába. Percek múlnak el derűs éggel, így a bámészkodók elkezdik lehurrogni az alkalmi Noét. Hirtelen sötét felhők jelennek meg és hevesen esni kezd. Evan mindenkit felszólít, hogy szálljanak be a bárkába, ám senki nem hallgat rá. Az eső hamarosan eláll, így Evan nevetség tárgyává válik. A férfi már azt gondolja, hogy ennyi volt az Úr szándéka, azonban ekkor a rosszul épített gát szétreped, így a víz kiárad. Kitör a pánik, s mindenki beszáll a hatalmas hajóba. A bárka végigsiklik Washington D.C. utcáin a megáradt tó hömpölygő vizén, míg végül neki nem ütközik a Kapitólium épületének, ahol Evan felelősségre vonja Longot a rosszul megépített gát miatt, mire a Kongresszus összes tagja a gátlástalan politikus ellen fordul. Később Evan és családja hétvégi kirándulásra indul, melyen Isten újra megjelenik Evannek, s felvilágosítja arról, a világ megváltoztatásának módja az Apró Rendkívüli Kedvességekben (ARK = bárka, angolul) rejlik.Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból