Kaméleonok háttérkép kategória
A Kaméleonok kategória háttérképei 1-től 10-ig, összesen 10 db háttérkép


Kaméleon rámutat valamire
Kaméleon és a billentyűzet
Kaméleon grafika
Két kamélon nézi egymást
Kaméleon árnyék
Kaméleon vicces
Kaméleon pihen a fán
Színes kaméleon festmény
Két kaméleon játszik
Kaméleon nézAz európai kaméleon vagy közönséges kaméleon a hüllők osztályának a pikkelyes hüllők rendjébe, ezen belül a gyíkok alrendjébe, a leguánalakúak alrendágába és a kaméleonfélék családjába tartozó faj.

Előfordulása

Az európai kaméleon elterjedési területének legészakibb pontja Spanyolország déli partvidéke, a Földközi-tenger másik partján az észak-afrikai partoktól Izraelig terjed

Megjelenése

A kaméleon fej-törzs-hossza 20-30 centiméter, farokhossza 20-30 centiméter. Nyelve akár 30 centiméter hosszú is lehet, a vége bunkó alakú és ragadós. Nyelvével villámgyorsan tápláléka után tud kapni. A kaméleon képes egymástól függetlenül mozgatni a szemeit, és ezáltal két különböző képhatást észlel egyszerre. A színváltoztatás miatt a kaméleonokat sokszor hívják a rejtőzködés mestereinek. A különböző kutatások azonban kiderítették, hogy a színváltoztatásnak inkább az egyedek közötti kommunikációban van szerepe és nem a rejtőzködés az elsődleges funkció. Ennek során harapófogószerű kezével és lábával kapaszkodik, és hosszú fogófarkát is az ág köré tekeri. Fejének hátsó oldalán egy félkör alakú taréj található.

Szaporodása

A szaporodási időszak késő nyáron van. A nőstények színe a párzásra kész állapotban kékes-pirosasra változik. Az utódok a rákövetkező tavasszal bújnak ki. A kicsik épp úgy néznek ki, mint a felnőtt állatok, csak jóval kisebbek.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Fókák

27 db kép
Windows 7

22 db kép
A muzsikus

3 db kép
Hilary Duff

1 db kép
Sport
22 db kategória
224 db kép