Lovak háttérkép kategória
A Lovak kategória háttérképei 1-től 41-ig, összesen 82 db háttérkép


Barna póni ló
Futó ménes
Ló mosdatás
Fekete fényes ló
Ló a karám mögött
Lovak a naplementében
Barna ló fut
Fekete lovak, felhő
Póni ló naplementében
Két ló, fa
Ló grafika
Szürke és fehér
Fehér ló festmény
Barna ló a naplementében
Póni lovak legelnek
Summer Swim horse
The Running Horse
Spanish Paint
Bucking Wild
Póniló fekszik
Pónilovak legelnek
Lovak futnak az úton
Két ló legel
Wild horse
Lovak futnak
Lovak olajfestmény
Lovak festmény
Fehér ló a legelőn
Három ló sétál
Fekete ló vágtat
Wicklow Countryside, Near Powerscourt Castle, Irel
Horse Play
Barna ló vágtat
Lovak vágtatnak festmény
Póniló legel
Ménes vágtat
Wildpferde
Pennsylvania ló a naplementében
Két ló a fánál
Fehér ló legel
Fekete ló vágtat a tengerpartonA (Equus caballus) az emlősök (Mammalia) osztályának a páratlanujjú patások (Perissodactyla) rendjéhez, ezen belül a lófélék (Equidae) családjához tartozó faj. Ma már csak háziasított vagy háziasítottból visszavadult formáiban ismert. Legközelebbi rokona a vadló (Equus ferus). Egyes nézetek szerint a ló és a vadló egyazon faj, az Equus ferus eltérő alfajai. Ebben az esetben a ló fogalmát tágabban használhatjuk, amelybe beleértjük a vadlovat is, amelytől a háziasított alfajt a háziló névvel különböztethetjük meg (Equus ferus caballus).

Anatómia

A ló páratlanujjú patás állat. Izomzata fejlett, erős.

A lónak testéhez képest kis gyomra van, ezért figyelni kell etetésére. Túletetés esetén különböző halálos szövődményű betegségek alakulhatnak ki.

Színek

A ló szőrének színe attól függ, hogy bőre mennyi pigmentet, vagyis természetes festékanyagot tartalmaz. Szinte minden lónak és póninak sötét a bőre, kivéve a fehér jegyek helyén, például a fejen vagy a lábvégeken, ahol a bőr rózsaszínű, egész testükön. Általában amit fehér lónak mondunk, az valójában szürke. Ezeknek is sötét a bőre, ami azonban csak az orrtájékon látszik.

Alapszínek: fekete, pej, sárga és fakó
Kevert színek: deres, szürke és tarka

A korral a lovak színe is változni szokott. A szürke lovak sötét színűnek születnek, majd egyre több fehér szőrszáluk nő, és idővel egészen fehérnek tűnnek. Egyes szürkék szőrében idős korukra sötét, általában barna pettyek jelennek meg. Az ilyen lovat legyes szürkének nevezzük. A fekete a pej és a sárga színű lovaknál is előfordul, hogy a szőrzetükben,sörényükben és farkukban ősz szálak jelennek meg.

Viselkedés

A lovak minden esetben csoportban élnek, mivel – prédaállatok lévén – a magányosságtól félnek. A lovak nagyobb csoportját ménesnek nevezzük. A lovak egymás közötti viszonya meghatározott. Minden lónak megvan a maga hierarchikus helye a ménesben, amely meghatározza viselkedését. Általában a lovaknál is van főnök. Ha valamelyik másik ló is vezér szeretne lenni, akkor harccal döntik el. A lovak szeretik, ha kényeztetik őket, de képesek tulzásba vinni az evést, ami nagy veszélyt jelent az egészségükre.


Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból