Marilyn Monroe háttérkép kategória
A Marilyn Monroe kategória háttérképei 1-től 2-ig, összesen 2 db háttérkép


Marilyn Monroe
Marilyn Monroe rúzsMarilyn 1926-ban született Los Angelesben Norma Jean Mortensenként, de anyja első férje után felvette a Baker nevet. Nevelőszülőknél lakott. 16 évesen férjhez ment James Dougherty-hez és nevét Norma Jean Dougherty-re változtatta. Míg férje a fronton harcolt, addig őt felfedezte egy fotós, Marilyn elvált és modellkedni kezdett.

20th Century Fox szerzõdtette kisebb szerepekre. Ekkor lett szőke és változtatta meg a nevét Marilyn Monroe-ra. Első komolyabb filmje 1950-ben a Mindent Éváról, egy epizódban játszott. Azután jött az Aszfaltdzsungel, de a nemzetközi áttörést a Niagara c. film hozott neki. Õ lett a férfiak szemében az Igazi Nő.

1954-ben hozzáment a baseballjátékos Joe DiMaggio-hoz, de 10 hónapnyi házasság után elváltak. Arthur Miller író  vette feleségül. Házasságát folyamatosan tudósították miután Marilyn kétszer elvetélt, házassága zátonyra futott és elváltak útjai az íróval. Gyógyszereken élt, kapcsolatot kezdett John F. Kennedy-vel és öccsével. 1962-ben találták meg élettelen testét Los Angeles-i házában. Sokan állítják, hogy nem lett öngyilkos, hanem gyilkosságot követtek el ellene.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból