Medvék háttérkép kategória




A Medvék kategória háttérképei 1-től 41-ig, összesen 100 db háttérkép


Vöröspanda
Jegesmedve, barnamedve
Vöröspanda fej
Barnamedve
Koala medve
Bébi panda
Panda eszik
Barnamedve néz
Red medve kacsint
Mosómedve a fán
Kölyök medve játszik
Jegesmedve fekszik
Jegesmedve szégyenlős
Red Bear fekszik
Grizli medve fut
Red Bear játszik a hóban
Koszos jegesmedve
Négy medve ágaskodik
Két medvebocs
Vicces jegesmedve bébi
Kis medve kullog
Koala maci
Fekete medve kullog
Medve vadászik
Jegesmedve úszik
Grizlimedve fekszik a fűben
Jegesmedve fekszik, jég
Kis jegesmedve játszik
Kát mosómedve kapaszkodik
Kis medve sétál
Kis medve eszik
Három kis mosómedve
Kis barna medve
Medve mama és bocs
Mosómedve az út közepén
Nagy medve, fej
Plüss medve
Pandamedve, pandabocs
Mosómedve család, fa
Medve háton fekszik
Jegesmedve a víz alatt, tappancs



A medvefélék (Ursidae) a ragadozók rendjének egy családja. Mivel a mai rendszerek az óriáspandát is a medvefélék közé sorolják, így 5 nem és 8 ma élő faj tartozik a családba.

A medvefélék nagy testű, erőteljes, lomha mozgású ragadozó emlősök, azonban veszély esetén vagy vadászatkor rendkívül gyorsan képesek futni. Egész talpuk érinti a talajt, talponjárók. Fejük nagy, orruk megnyúlt, farkuk erőteljesen visszafejlődött, rövid. Tépőfoguk nem alakult ki, zápfogaikon tompa dudorok találhatók. Vakbelük nincs, teljesen visszafejlődött. Többségük mindenevő.

A medvefélék képviselői széles körben elterjedtek a világon. Eurázsia és az amerikai kontinens lakói, Afrikában, Ausztráliában és az Antarktiszon viszont nem fordulnak elő. Nagytestű, erőteljes felépítésű fajok tartoznak ide, melyek táplálkozásukat tekintve igen változatos állatcsoportot alkotnak, hiszen ragadozókat, mindenevőket és elsősorban növényevőket egyaránt sorolnak a családba. A medvefélék elsősorban magányos életmódúak.

Panda

Az óriáspanda (Ailuropoda melanoleuca), régebbi nevén bambuszmedve a medvefélék (Ursidae) családjába tartozó emlős. Elterjedése csak maradványfoltokra korlátozódik Közép- és Dél-Kínában.

Az óriáspanda táplálékának 98%-a bambusz, bár méz, tojás, hal, jamszgyökér és egyéb is szerepel az étlapján. Könnyedén felismerhető a szemét, fülét és kerek testét körülvevő nagy fekete foltjairól. Az óriáspanda veszélyeztetett állat, mintegy 1600-3000 egyed él szabadon Kínában.

A WWF jeleként és gyakran általában az állatvédelem jelképeként világszerte ismertté vált.

Az óriáspanda elterjedési területe mindössze 5900 km², amely magában foglalja Szecsuan, Kanszu és Sanhszi kínai tartományok hegyvidéki területeit. Az óriáspanda természetes élőhelyei a sűrű erdővel benőtt szubtrópusi hegyoldalak. Itt él nyáron 2700–4000 méter magasságig, télen alacsonyabbra vándorol, gyakran 800 méteres magasságig. Élettere általában nedves és csapadékban gazdag; a nyár hűvös, a tél hideg.

Mosómedve

A mosómedve (Procyon lotor) egy közismert, csíkos farkú és jellegzetes banditamaszkot viselő mindenevő, amely remekül alkalmazkodott az emberek közelségéhez. Eredetileg Amerika lakója, de elvadult példányai Európa területén is életképes populációkat hoztak létre. Ami a nevét illeti, táplálékát valóban szokta tisztogatni, de a medvefélékhez nincs szorosabb köze.


Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Amy Jackson

1 db kép
Kéjutazás

2 db kép
Fehér zaj

2 db kép
Spancserek

2 db kép
Matador

1 db kép
A stúdió

1 db kép
Poseidon

4 db kép
Alkonyat

1 db kép