Next ? A holnap a múlté háttérkép kategória
A Next ? A holnap a múlté kategória háttérképei 1-től 4-ig, összesen 4 db háttérkép


Next Nicolas Cage
Next ? A holnap a múlté
Next ? A holnap a múlté Jessica Biel
Nicolas CageA Next – A holnap a múlté egy 2007-es amerikai film Nicolas Cage főszereplésével, Philip K. Dick Az aranyember című novellája nyomán. Bemutatójára 2007. április 27-én került sor az Egyesült Államokban, azonban a Dick más műveiből készült adaptációkhoz (Szárnyas fejvadász, Különvélemény) viszonyítva gyenge fogadtatásban részesült.

Cselekmény

Cris Johnson (Nicolas Cage) egy Las Vegasban működő bűvész, akinek az a különleges képessége, hogy képes 2 percre előre a jövőben látni azokat a dolgokat, amik a személyével kapcsolatosak.

Képességét nem csak a munkájában kamatoztatja, hanem (ha pénzre van szüksége) a kaszinók asztalainál is, ahol a biztonsági embereknek egyre gyanúsabb a viselkedése, ezért minden mozdulatát kamerákkal figyelik.

Egyik nap a kaszinóban megakadályoz egy bankrablást, aminek során két ember halt volna meg. Azonban az elkövető ártalmatlanná tétele gyanússá teszi, hiszen – ahogy a kamerák rögzítik az eseményt – a gyilkosságoknak semmilyen előjele nem volt, ezért a biztonságiak el akarják fogni, mint lehetséges bűntársat. Cris képességét bevetve elmenekül üldözői elől.

Callie Ferris (Julianne Moore), aki az FBI-nál terrorelhárító, azon dolgozik, hogy megtaláljon egy bombát, ami valahol Los Angelesben van elrejtve. A bombát terroristák helyezték el, akik készek azt a közeljövőben felrobbantani. Ferris felfigyel Cris-re, és úgy gondolja, csak az ő segítségével lesz képes megtalálni és hatástalanítani a bombát a rendelkezésre álló 48 óra alatt. Cris azonban nem akar belekeveredni az ügybe, és nemet mond a felkérésre.

Ezután Cris egy kávézóban megismerkedik egy lánnyal (Liz – Jessica Biel), akinek képe korábban többször felbukkant látomásaiban. A lány a rokonaihoz utazik Flagstaffbe, és hajlandó elvinni Crist a kocsiján.

Crist a terroristák is figyelik, és elrabolják a lányt, mivel úgy gondolják, hogy ha a lány náluk van, Cris nem fog segíteni a nyomozásban, azonban ezzel ellenkező hatást érnek el, Cris ezután már hajlandó közreműködni egyéni módszereivel a bomba felkutatásában.

Értékelés

A film csak nagyon lazán kapcsolódik Philip K. Dick: Az aranyember című novellájához, mindössze annyiban, hogy a főhős itt is képes rövid időre a jövőbe látni – minden más vonatkozásban a két műben teljesen eltérőek a karakterek és a történetek is.

A film akciójelenetei során látványosan bemutatja a karakter különleges képességeit a jövőbelátást illetően.


Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból