Sean Connery háttérkép kategória
A Sean Connery kategória háttérképei 1-től 1-ig, összesen 1 db háttérkép


Sean ConnerySir Thomas Sean Connery Oscar-díjas skót színész. Connery szerepeket játszott különböző tévé és mozifilmekben. Connery James Bondként szerepelt a különböző epizódokban. A fáradhatatlan színész az 1970-es években megalapította a Scottish International Education Trustot, az alapítványt mely a szegények oktatásában próbál meg segítséget nyújtani.

Első feleségétől, az Diane Cilento színésznőtől született Jason fia, második nejét festőművészt, Micheline Roquebrunet vette el. Számos elismerésben is részesült: egyebek mellett megkapta a francia Becsületrendet, valamint életműdíjjal jutalmazta a Brit Filmakadémia. DeMille díjat kapott a Hollywood Foreign Presstől, 1998-ban pedig elnyerte a BAFTA legrangosabb díját, a British Academy Fellowshipet. A brit királynő nemrégiben lovaggá ütötte.

Thomas Sean Connery a skóciai Edinburghban született egy szegény munkáscsalád gyermekeként. Apja autósofőr, édesanyja pedig takarítónő volt. Félbe kellett szakítania az általános iskolát az anyagi helyzetük miatt, hogy dolgozhasson. Segédmunkásként, életmentőként dolgozott, majd csatlakozott a Királyi Haditengerészethez, ahonnan azonban gyomorfekélye miatt elbocsátották. Meghívást kapott a Manchester United ificsapatába, már viszonylagos színházi tapasztalattal a háta mögött mondott nemet a lehetőségre. Szabadidejét a könyvtárakban és a színházak környékén töltötte. Az 1950-es évek közepén kapta első televíziós szerepeit, majd az MGM-mel írt alá szerződést és több filmben tűnt fel.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Bagoly

11 db kép
Tevék

7 db kép
Oviapu 2.

5 db kép
Canon

3 db kép
Mókusok

46 db kép