Vanessa Hudgens háttérkép kategória
A Vanessa Hudgens kategória háttérképei 1-től 2-ig, összesen 2 db háttérkép


Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens mosolyVanessa Anne Hudgens szülei első gyermekeként született 1988-ban Kaliforniában. Római katolikus vallású. Pályáját egy zenei színházban kezdte amikor nyolc éves volt. Játszott az Óz a nagy varázsló, A király és én, Hamupipőke darabokban is. Egy ügynökkel egy szerződést is aláírtak, végül 2003-ban Vanessa megkapta első szerepét a Tizenhárom c. filmben, melyben Noel-t alakította. Az ennél nagyobb szerepét azonban a Viharmadarakban kapta meg.

Megkapta Gabriella Montez szerepét a Szerelmes hangjegyekben amelyben egyszerre kellett színészkednie, énekelnie, és táncolnia. A film meghozta számára az átütő sikert. A Szerelmes Hangjegyek a Disney legnagyobb filmjei közé tartozik. A hozzá készült CD is nagy sikerre tett szert. Emmy-díjat nyert, és az MTV Teen Choice Awards-on két díjat is kaptak, a szereposztásért, valamint Vanessa és Zac játékáért. Zac Efron és Vanessa között komolyabb kapcsolat is volt.

A filmben eredetileg Ashley Tisdale alakította volna Gabriella Montezt, de a rendezők Vanessát hitelesebbnek tartották erre a karakterre, így Ashley Tisdale végül Sharpay Evans szerepét kapta meg. 2006-ban kiadták első szólóalbumát a V-t, az első szám az albumról a Come Back To Me volt. A CD-n van pop, rock, hangulatos zene, elektronikus beütés, és R&B is, így eléggé változatos a hallgatók számára. A High School Musical 3 Végzősök c. filmjének óriási sikere lett, az első héten 45 millió dolláros bevételt hozott. Aztán 2011-ben két új filmje robbant be a köztudatba az Álomháború és A szép szörnyeteg.
Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból