Zöldségek háttérkép kategória




A Zöldségek kategória háttérképei 1-től 41-ig, összesen 74 db háttérkép


Fagyigombócok
Csészés finomságok eperrel
Cukros rúd
Málnás csokoládé
Kockacukor
Fánk
Epres desszert
Hamburger salátával
Hús szósszal
Kifli, reggeli
Sertés hamburger
Kutya ellopja a hamburgert
Fánk krémmel
Őszibarack, harmatcseppek
Málna fagyival
Vegyes ételek
Spagetti tészta
Málnás csokoláádé sütemény
Saslik
Vegyes tea
Csokoládé és rózsa
Szív alakú csésze, kávé
Csokoládé krém
Lekváros kenyér
Sushi, pálca
Jégkockák
Üdítők
Tea cukorkával
Zöldborsó szemek
Kékszőlő
Snidling pohárban
Pizza lilahagymával
Finom reggeli
Muffinos finomság
Őrölt kávé
Tészta tálban
Eper vizes pohárban
Csokis gombócos fagylalt
Tej bögrében
Kifli virslivel
Csokis muffin



A zöldségfélék az emberi táplálkozásban nem csak biológiai energiaforrást jelentenek, hanem az emberi szervezet számára kis energiafelvétel mellett sok biológiailag értékes tápanyagot is. Fogyaszthatók nyersen, sütve, főzve, párolva, önmagukban vagy más zöldségfélékkel. Tartósítással akár szárítva, akár mélyhűtve, fogyasztási idejük meghosszabbítható. A zöldségfélék szárazanyag-tartalma 5-25%-között ingadozik, melynek túlnyomó többsége szénhidrát.

A legtöbb zöldségféle fehérjében szegény, kivétel a borsó, a bab és a földimogyoró, melyek 4-6%-ot tartalmaznak. Bennük a B12- és a D-vitamin kivételével az összes vitamin előfordul. Az egyes zöldségfélékben nagy mennyiségben jelen levő karotin. A zöldségfélékben lévő ásványi anyagok könnyen emészthetők. Legnagyobb mennyiségben kálium található bennük, ezt követi a foszfor, a kalcium, a magnézium, a nátrium és a vas. A savak a zöldségfélék ízének meghatározásában játszanak szerepet, de ez nem okoz minden esetben savanyúságérzetet.  A sóskában oxálsav található, a többi zöldségfaj savtartalmának nagyobb része alma-, illetve citromsav.




Ajánló más háttérkép - kategóriáinkból


Dagi Albert

2 db kép
Virágok

8 db kép
Borat

4 db kép
Úszás

2 db kép
Spíler

4 db kép
Lepkék

22 db kép
Ízlésficam

16 db kép